Araç Çekici Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Yük taşımak için kullanılmayan, römork, yarı römork ve diğer araçları çekmek için üretilmiş olan yük taşıma araçlarına araç çekici denir.

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Araç Çekici Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Eklenme Tarihi : 03.04.2022

Araç Çekici Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Arabasız hayat giderek zorlaşırken kalabalık şehirlerde yaşayanlar arabalı hayatında bazen azap verici olduğunu bilirler. Ulaşım sıkıntısı, trafik ve bir bakarız ki bozulan araba nedeniyle kilitlenmiş bir yol önümüzde duruyor. Bu nedenle araç çekici hizmeti hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Başımıza ne zaman ne geleceği asla belli olmaz. Bu yazımızda sizlere araç çekici nedir sorusunu yanıtlayacak bir yandan da araç çekici çeşitleri nelerdir sorusunu da yanıtlamış olacağız. Umarız bu hizmete ihtiyaç duymazsınız fakat bilgi sahibi olmak da fayda var deyip soruları yanıtlamaya başlıyoruz.

Yük taşımak için kullanılmayan, römork, yarı römork ve diğer araçları çekmek için üretilmiş olan yük taşıma araçlarına araç çekici denir ve kasası açık kamyon üzerinde çekici bulunan bir araçta diyebiliriz kısaca.

Araç Çekici Çeşitleri Nelerdir?

Kurtarıcı da dediğimiz ki bu tabir gerçekten çok doğru nedeni ise araç çekicilerin insanları birçok konuda kurtardığı bir gerçek. Örneğin; iş için seyahat etmek zorunda kaldınız ve aracınız bozuldu ya da kaza yaptıysanız bir araç çekici çağırarak aracı tamirciye çektirip (genellikle bildikleri bir tamirci oluyor ya da kendileri tamir hizmeti verebiliyor) yolda kalmaktan kurtulabilirsiniz. Araç çekici çeşitleri olduğunu belirtmiştik ve bunlar dörde ayrılırlar. İşte araç çekici çeşitleri;

Çatallı çekici; çatal şekline benzeyen kolu nedeniyle çatallı çekici dediğimiz bu kurtarıcı çeşidi aracın altından girip havaya kaldırır bu işlemi de sağ ya da sol taraftan yapabildiği için yolun hangi tarafında kalırsanız kalın rahatlıkla aracınızı yükleyip yoldan çekip götürür.

Tepeden çekici, ahtapot çekici olarak bilinen bu kurtarıcı çeşidi dörtlü çatala sahiptir ve bu çatallar tekerleklere bağlanarak çekicinin kasasına konulur. Bu kurtarıcı çeşidi uzun olduğu için iki aracı birden çekebilir.

Vinçli kayar platform, eğer aracınız hareket edebilir durumdaysa bu kurtarıcıya bağlanıp kayar şeklinde gideceği yere götürülebilirken araç hareket edemiyorsa da kasa üzerine konulup götürülür.

Oto transfer çekicisi, hidrolik makaralı vinci sayesinde araç damperli olan kasaya konulur. Araç indirilmesi gerekince de damper kaldırılarak indirilir.

WhatsApp'tan Yaz
Hemen Ara